Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Fernand Peutemanprijzen worden tweejaarlijks uitgereikt. Bedoeling van deze prestigieuze onderscheiding is om verdienstelijke West-Vlamingen uit de toeristische en recreatieve sector in de kijker te plaatsen.

De ‘Midnight Love Digital Tour’ is een audiovisuele tocht doorheen Oostende langs twaalf plaatsen die Marvin Gaye tijdens zijn tweejaarlijkse verblijf en herbronningproces in de Stad aan Zee erg apprecieerde. Ook het appartement waar hij zijn grootste hit Sexual Healing schreef, komt aan bod in de documentaire. De wandelaars worden via een iPod twee uur lang meegenomen naar een ‘Soul Ostendaise’ die niemand onberoerd laat. Ze worden begeleid door de stemmen van onder meer Jan Hautekiet, Patrick De Witte, Jamie Lidell en natuurlijk ook Marvin Gaye zelf.

Sinds de lancering op 14 februari 2012 liepen er al meer dan 2.500 mensen in de voetsporen van ‘The Prince of Soul’. De Marvin Gaye ‘Walkumentary’ haalde het voor onder meer het bezoekerscentrum Jules Destrooper in Lo en de nieuwe Lakeside Surfclub in Knokke. De digitale wandeling werd vooral gezien als een creatief voorbeeld van storytelling en het vermarkten van een verhaal.

Deze Walkumentary kwam tot stand op initiatief van Toerisme Oostende vzw, met de steun van het Impulsprogramma voor de Vlaamse Kust. Havana en 10-to-1 stonden in opdracht van Toerisme Oostende vzw in voor respectievelijk de content en technische creatie.

Voor meer info of reservaties: www.marvingaye.be.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7211

Login Form