Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een Blue-bike huren kan snel en eenvoudig. Je registreert je één keer en vanaf dan kan je in 40 stations een fiets ontlenen met je abonnementskaart. Treinreizigers krijgen zo een gemakkelijk alternatief voor het laatste stukje van hun traject. Ze kunnen een Blue-bike deelfiets gebruiken van het station naar hun eindbestemming.

De Blue-bike deelfietsen zijn kwalitatieve uniseks fietsen met verlichting, een handig mandje voor handtas of laptop, een in de hoogte verstelbaar zadel en een stevig fietsslot.

Blue-bike past perfect binnen de ‘genetwerkte’ mobiliteit. Een reiziger kan op elk moment uit een waaier van mogelijkheden kiezen welke vervoersoplossing op dat moment het best bij hem of haar past. Het station is hét kruispunt bij uitstek van deze verschillende vervoersmodi.

Klanten kunnen zich abonneren via www.blue-bike.be. Met een persoonlijke kaart kan je je fiets afhalen in een fietspunt, waar zowel de kaart als de fiets worden gescand. De fiets wordt teruggebracht in hetzelfde station, en betalen gebeurt aan het einde van de maand via domiciliëring. Een uitlening geldt voor de rest van de dag. De prijs voor een jaarabonnement bedraagt 10 euro en een rit van maximum 18 uur kost 3 euro.

Voortaan kunnen klanten ook gebruikmaken van de 24/24 uur Blue-bike sleutelautomaten. Deze worden in een eerste fase bij een dertigtal fietspunten in de grote stations opgesteld. Dankzij deze automaten kunnen pendelaars dag en nacht en 7/7 dagen een fiets te ontlenen. Dit geeft de reiziger nog meer vrijheid tot bewegen.

Om een blauwe fiets te ontlenen moet je enkel je Blue-bike kaart voor de paslezer van een sleutelautomaat houden, je pincode ingeven en je kan een fietssleutel uit de automaat halen. Om de Blue-bike in te leveren, hoef je enkel de pen aan de fietssleutel voor de paslezer te houden en zo kan je de sleutel terug in de automaat stoppen.

Blue-bike is een project dat tot stand kwam dankzij de steun van de NMBS-Holding en FIETSenWERK, de Vlaamse overheid, het Waalse Gewest, de FOD Mobiliteit, de Nationale Loterij en Eneco, partner in duurzame energie en mobiliteit.

Lees er alles over op www.blue-bike.be.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7187

Login Form