Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Provincie West-Vlaanderen lanceert het educatief pakket rond 'Wij, VarkenLand' voor leerkrachten. Theatermaker Lucas De Man en filmmaker Gilles Coulier  werkten in verschillende  gemeenten samen met verenigingen en creatievelingen rond het thema “identiteit”, en meer bepaald de West-Vlaamse identiteit. Het varken wordt hier gebruikt als metafoor voor de West-Vlaming.  Identiteit is veranderlijk en daarom wordt dit thema bekeken vanuit drie perspectieven: verleden, heden en toekomst. In het pakket vind je alle benodigdheden om één lesuur lang te werken rond 'Wij, VarkenLand'.

Er is een informatiefiche voor de leerkracht, waarin het spelverloop uitgeschreven staat. Daarnaast is er voor elke leerling een dubbelgevouwen blad, met daarin 4 verschillende stickervellen (die samen één varken vormen) en een vragenlijst.

Aan de hand van gerichte vragen, denken de leerlingen na over hun eigen identiteit. Ze worden geconfronteerd met vragen waarmee ook de artiesten worstel(d)en, wanneer ze aan hun voorstelling en film werkten.

Het educatieve pakket is geschikt voor leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar.De educatieve pakketten worden via de cultuur- en gemeenschapscentra in de scholen verdeeld.

Heb je als directie of leerkracht geen educatief pakket ontvangen? Vraag dan jouw exemplaren aan viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Ook kinderboerderij stelde een educatief pakket samen rond 'Wij, VarkenLand'. Dat is vanaf 14 november 2012 verkrijgbaar. Alle info via de educatieve dienst van 'De Lange Schuur': T 059 70 00 05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6991

Login Form