Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het Rodenbachfonds West-Vlaanderen doet mee aan het project Wij, VarkenLand. Ze lanceren daarom van 01 tot en met 03 september een heuse zoektocht naar uitdrukkingen in het Oostendse dialect. Download hier je deelnemings- en wedstrijdformulier met plan en trek erop uit in het centrum van Oostende!

Met het project ‘Wij, Varkenland’ gaan we op zoek naar de identiteit in West-Vlaanderen. Niet altijd een zo’n gemakkelijk opgave, maar één ervan is toch evident: het Oostendse dialect.

Van 1 tot en met 30 september 2012 kan je in de stadskern van Oostende op zoek gaan naar uitdrukkingen in het ‘Ostênsjhe’ (Oostendse) dialect. Je kan ze vinden op uitstalramen van horecazaken, winkels en andere locaties … Link deze daarna aan de uitdrukking in het Algemeen Nederlands  en wie weet win je een prijs.

Je kan een gratis stadsplan met deelnemingsformulier afhalen bij:

Toerisme Oostende, Monacoplein

Uitloket Stadhuis, Vindictivelaan

VormingPlus, Jozef-II-straat 4 (tijdens de kantooruren),

Rodenbachfonds West-Vlaanderen & VOVO, Aartshertogstraat 4 (Mariakerke), (9u-12u)

 

 

Ga mee op stap met ‘de Zwieneprosêsje’       

Elke dinsdagnamiddag in de maand september (4 – 11 – 18 – 25) gaan ze op stap in het stadscentrum van Oostende met ‘dialectoloog’ Roland Desnerck, op zoek naar de ‘‘Ostênsjhe’ (Oostendse) uitdrukkingen op de uitstalramen van winkels, horecazaken, en andere locaties…  Wil je weten hoe je ze moet uitspreken, vanwaar ze komen en wat de betekenis ervan is, “schrief je ton in voe de wangelienge” (schrijf je dan in voor de wandeling).

Verzamelen telkens om 14.30 uur aan het Leopold-I-plein (’t Pêrd), Torhoutsesteenweg 1, Oostende // Deelname 6 euro, drankje inbegrepen.

Vooraf inschrijven bij Rodenbachfonds West-Vlaanderen: 059/51.64.03 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

‘Wij, Varkenland’ is een project van de Provincie West-Vlaanderen waaraan de Cultuurdienst Oostende en enkele Oostendse verenigingen  deelnemen. 

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7061

Login Form