Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bezwaren tegen appartementencomplex moeten binnen voor 31 augustus 2012

Een tweede bouwaanvraag waarvan het openbaar onderzoek volgende week vrijdag afloopt, gaat over het fabrieksgebouw van Frima-McCain op de Hendrik Baelskaai nr. 24. Hier is het de bouwgroep De Jaegher die hoopt om te kunnen slopen en een flatgebouw van 8 verdiepingen te mogen neerpoten. Het openbaar onderzoek voor deze bouwaanvraag loopt tot 31 augustus 2012. Bezwaren kunnen tot deze datum kenbaar gemaakt worden aan het stadsbestuur. Een bezwaarschrift kun je hier downloaden.

 

  • Dit bezwaarschrift kun je tegen ontvangstmelding bezorgen op het stadhuis van Oostende.
  • Je kan je brief uiteraard ook aangetekend versturen.
  • Ook mogelijk: Bezorg ons jouw bezwaarschrift via onze leden of op de H. Baelskaai 40 te Oostende, en wij doen het nodige.

 

Wat is een bezwaarschrift nu juist?

Een bezwaarschrift heeft misschien een wat negatieve bijklank, maar een bezwaarschrift is eigenlijk gewoon het antwoorddocument van een natuurlijke of rechtspersoon, op een aanvraag
tot stedenbouwkundige vergunning (bouwaanvraag).

Op een bezwaarschrift noteert u eigenlijk niks meer dan uw mening over, vrees voor, vragen over, eisen van, wijzen op .. enzovoort.
U vreest een verlies aan werkgelegenheid. U maakt zich zorgen over de leefbaarheid. U denkt dat het 'groen lint' rond Oostende doorgeknipt wordt. U vreest verkeersproblemen. U vindt dat uw bedrijf nadeel kan ondervinden van deze vergunning, enz.
Een bezwaarschrift is de samenvatting van uw conclusies en visie over de voorgestelde bouwaanvraag en de impact voor de omgeving.

Indien niemand via een bezwaarschrift reageert, dan gaat de beslissende overheid er vanuit dat weinig of niks de stedenbouwkundige vergunning in de weg staat.

Indien meerdere bezwaarschriften ingediend worden, dan moet de beslissende overheid daar rekening mee houden. Als bijvoorbeeld bewoners, eigenaars, gebruikers van de haven een andere mening zijn toegedaan over één of meerdere punten die op de vergunning voorgesteld wordt, dan kan de inrichtende overheid niet omheen die meningen.

 

 

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/250-bezwaren-tegen-appartementencomplex-moeten-binnen-voor-31-augustus-2013.html

Login Form