Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Bezwaren tegen appartementencomplex moeten binnen voor 24 augustus 2012

Zoals we reeds meldden werd een bouwaanvraag ingediend voor een appartementencomplex langs de Fortstraat. Ondertussen werd nu ook opnieuw een bouwaanvraag ingediend. Er lopen dus momenteel voor het hele pand 2 openbare onderzoeken. Ook nu gaat het terug over het mooie gebouw op de hoek van de Hendrik Baelskaai 12 met de Fortstraat. Maar dus ook de hele lengte van het pand tot en met de hoek van de Fortstraat met de Victorialaan.  Dit historisch waardevolle gebouw staat op de erfgoedlijst. Een eerste bouwaanvraag werd reeds ingetrokken na uitgebreid protest. Het openbaar onderzoek voor de bouwaanvraag deel 1 loopt tot 24 augustus 2012. Bezwaren kunnen tot deze datum kenbaar gemaakt worden aan het stadsbestuur. Het bezwaarschrift kun je hier downloaden.

 

Dit bezwaarschrift kun je tegen ontvangstmelding bezorgen op het stadhuis van Oostende. Je kan je brief uiteraard ook aangetekend versturen.

Ook mogelijk: Bezorg ons jouw bezwaarschrift via onze leden of op de H. Baelskaai 40 te Oostende, en wij doen het nodige.

 

Wat is een bezwaarschrift nu juist?

Een bezwaarschrift heeft misschien een wat negatieve bijklank, maar een bezwaarschrift is eigenlijk gewoon het antwoorddocument van een natuurlijke of rechtspersoon, op een aanvraag
tot stedenbouwkundige vergunning (bouwaanvraag).

Op een bezwaarschrift noteert u eigenlijk niks meer dan uw mening over, vrees voor, vragen over, eisen van, wijzen op .. enzovoort.
U vreest een verlies aan werkgelegenheid. U maakt zich zorgen over de leefbaarheid. U denkt dat het 'groen lint' rond Oostende doorgeknipt wordt. U vreest verkeersproblemen. U vindt dat uw bedrijf nadeel kan ondervinden van deze vergunning, enz.
Een bezwaarschrift is de samenvatting van uw conclusies en visie over de voorgestelde bouwaanvraag en de impact voor de omgeving.

Indien niemand via een bezwaarschrift reageert, dan gaat de beslissende overheid er vanuit dat weinig of niks de stedenbouwkundige vergunning in de weg staat.

Indien meerdere bezwaarschriften ingediend worden, dan moet de beslissende overheid daar rekening mee houden. Als bijvoorbeeld bewoners, eigenaars, gebruikers van de haven een andere mening zijn toegedaan over één of meerdere punten die op de vergunning voorgesteld wordt, dan kan de inrichtende overheid niet omheen die meningen.

 

Bezwaren tegen appartementencomplex moeten binnen voor 24 augustus 2012 Bezwaren tegen appartementencomplex moeten binnen voor 24 augustus 2012 Bezwaren tegen appartementencomplex moeten binnen voor 24 augustus 2012

 

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/249-bezwaren-tegen-appartementencomplex-moeten-binnen-voor-24-augustus-2012.html

Login Form