Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tijdens deze infosessies werd verwezen naar een technische handleiding over de nieuwe geluidsnormen. Deze handleiding werd opgemaakt door het departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid en werd begin juli 2012 gepubliceerd. Het document is een technische toelichting bij de wijzigingen die de wetgeving teweegbrengt.

 

De handleiding stippelt de geluidsnormen nogmaals uit. De verplichtingen van zowel organisatoren als handhavers komen aan bod, alsook wat er moet gebeuren bij de aanvraag of aanpassing van een milieuvergunning. De technische toelichting gaat dieper in op het beheersen, meten en registreren van het geluidsniveau in de inrichting. Dit betreft zowel het bepalen van de meetplaats, welke meetapparatuur men moet gebruiken als hoe men de meting moet uitvoeren.

De volledige technische handleiding voor de nieuwe geluidsnormen is gratis te downloaden op het internet via deze link: http://www.lne.be/themas/hinder-en-risicos/geluidshinder/beleid/muziek.

 

De Vlaamse overheid richt zich met zijn preventiecampagnes sinds kort ook op smartphonegebruikers. Een geluidsmeter-app wordt gratis aangeboden voor Android– en iPhonegebruikers. Let wel, het getoonde geluidsniveau is slechts een indicatie. Voor een correcte meting moet men een beroep doen op professionele toestellen.

 

De app is te vinden op de website van het departement Leefmilieu van de Vlaamse overheid via deze link: http://www.lne.be/campagnes/help-ze-niet-naar-de-tuut.

Via de iTunes en de Google Play store kan de app gevonden worden door te zoeken op ‘Help ze niet naar de tuut’.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7004

Login Form