Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ook dit jaar werden opnieuw tien horecazaken beloond voor hun investeringen in een reglementair terras. Zij ontvingen een Terr’oskar en een geldprijs van 1.000 euro.

Oostende is als toeristische stad een echte terrassenstad. Het Stadsbestuur is ervan overtuigd dat kwaliteitsvolle horecazaken de aantrekkelijkheid van onze stad verhogen. Daarom werden er met de aanpassing van de Stedelijke Verordening voor het bezetten van het openbaar domein in 2008 - op aangeven van de werkgroep Veilig Uitgaan in Oostende - duidelijke spelregels uitgeschreven voor het vergunnen van een terras. De Oostendse horeca is de laatste jaren uitgebreid geïnformeerd over deze spelregels en de meeste uitbaters investeerden al in een correct terras. De Terr’Oskars werden in het leven geroepen om de horeca te ondersteunen en hen te stimuleren om hun terrassen correct en reglementair uit te baten.

 

Tijdens de controleronde werden 134 horecazaken, samen goed voor 170 terrassen, genomineerd voor het winnen van een Terr’Oskar.

Door de onschuldige hand van de deelnemende partners (Handelaarsbond Albert I Promenade—Queen of proms, Verenigde Handelaarsbonden en Economisch Huis Oostende) werden tien winnaars aangeduid. Zij kregen elk een Terr’oskar en een geldprijs van 1.000 euro.

 

 

 

De winnaars van de Terr’Oskars 2012 zijn:

 

*  Mathilda (Leopold II-Laan 1)

*  Melody (Albert I-promenade 15)

*  Matisse (Mijnplein 5)

*  Vandenberghe (Albert I-promenade 63B)

*  Wiener Kaffeehaus (Alfons Pieterslaan 57)

*  Ocean (Albert I-promenade 64A)

*  ‘t Strand (Zeedijk 114A)

*  D’oude karre / Stella Gare (Vindictivelaan 30/1)

*  De Mangerie (Nieuwstraat 35)

*  Gloria/Andromeda (Albert I-promenade 60)

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=7000

Login Form