Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Nieuw: 7-beaufortregel voor kitesurfers!

De website -toegankelijk en beschikbaar voor iedereen aan de kust en voor de watersporters in het bijzonder- bevat een uitbreiding van het windmeetnet aan de Vlaamse kust. De uitbreiding van het windmeetnet is een initiatief dat aansluit op de 7-beaufortregel voor kitesurfers.

In een overzichtelijke grafiek is het voor de gebruiker mogelijk om elke dag om het uur de gemiddelde windsnelheden te vinden op de vier locaties Zeebrugge, Blankenberge, Oostende en Nieuwpoort.

  • In Zeebrugge betreft het windmeting op ongeveer 725 meter zeewaarts vanaf de laagwaterlijn.
  • In Blankenberge wordt de wind gemeten op ongeveer 180 meter zeewaarts vanaf de laagwaterlijn.
  • In Oostende wordt de wind voorlopig gemeten op de laagwaterlijn. Pas na afwerking van de nieuwe havendammen zal ook hier de windmeting verder zeewaarts gebeuren.
  • In Nieuwpoort betreft het windmeting op ongeveer 150 meter zeewaarts vanaf de laagwaterlijn.

Kitesurfen is toegelaten tot 926 meter in zee vanaf de laagwaterlijn. Door de keuze van de meetlocaties geven de metingen op de site dan ook relevante waarden weer voor het gebied waarin de surfers hun sport beoefenen.

De website www.safekiting.be is ontstaan uit een samenwerking tussen de afdeling Kust en de afdeling Scheepvaartbegeleiding van het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (Vlaamse overheid-MDK), onder de koepel van de Kustwacht.

Neem dus zeker eens een kijkje op www.safekiting.be!

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6963