Fout
  • Het template voor deze weergave is niet beschikbaar. Neem contact op met de websitebeheerder.

Home

Verhoogde ozonconcentraties

Deze week werden verhoogde ozonconcentraties in de lucht gemeten. In 1 meetstation in Vlaanderen, namelijk in Moerkerke (Damme), werd de waarschuwingsdrempel van 180 microgram per kubieke meter lucht overschreden. 180 microgram/m³ is de Europese drempelwaarde waarbij de bevolking moet worden gewaarschuwd.

Vermits de meteorologische voorspellingen voor vandaag quasi dezelfde blijven als gisteren, worden verder relatief hoge ozonconcentraties in de lucht verwacht. Ook voor vrijdag is de kans tot overschrijding van de drempel mogelijk.

De actuele ozonwaarden kun je raadplegen via de website www.irceline.be. Dagelijks rond 9u wordt een geactualiseerde voorspelling gepubliceerd. Om dit bericht van de luchtkwaliteit ook via e-mail te ontvangen, kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het is aanbevolen dat mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling - kinderen, ouderen, personen met ademhalingsproblemen - geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht doen tussen 12.00 en 22.00 uur. Iedereen wordt overigens aangeraden om tijdens die periode langdurige fysieke inspanningen zoveel mogelijk te mijden. Ozon concentraties zijn binnenshuis gemiddeld de helft lager dan in de buitenlucht.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6960