Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Join us on Facebook

Het ontwerp voor deze nieuwe groene long werd gemaakt in samenwerking met de toekomstige gebruikers. Zo kregen de Ibis, de Sportraad Oostende, de scouts De Schorre, de zeescouts 2e FOS, de zeilschool Marine en diverse stedelijke diensten inspraak in de invulling van dit 2,5 ha grote terrein.

De braakliggende grond werd omgetoverd tot een hedendaags park met een nautisch en spelvriendelijk karakter. De Bredensesteenweg, de zuidelijke rand van ’t Eilandje veranderde van een gewone straat in een heuse esplanade langs het kanaal Oostende – Brugge.

De infrastructuur is in de eerste plaats gericht op jongeren en watersportclubs die zich binnen deze multifunctionele open ruimte als visjes in (of uit?) het water zullen voelen! Maar uiteindelijk wordt het een aangename plek voor iedereen, met een centrale ontmoetingsplaats (amfitheater), inheemse beplanting, een natuurlijke waterpartij en zelfs picknickbanken en openbare barbecueplaatsen!

De officiële opening van buurtpark ’t Eilandje vindt plaats op zaterdag 03 september 2011. Er valt heel wat te beleven! Vanaf 11.00 uur worden de aanwezigen verwend met iets lekkers van op de grill. En dat is nog niet alles. Die dag vindt op de Spuikom ook het Openwaterweekend plaats. Je leest er alles over op www.openwaterweekend.be. Iedereen is alvast van harte welkom!

Meer info over de aanleg van buurtpark ’t Eilandje krijg je bij Eli Devriendt van de directie Openbaar Domein, T 059/80.55.00, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.oostende.be/groenlint.

En je vindt ons ook op Facebook.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6959

Login Form