Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het Stadsbestuur wenst het oude Postgebouw in de Hendrik Serruyslaan om te vormen tot cultuurcentrum. Het gebouw dat werd ontworpen door architect Gaston Eysselinck heeft grote architecturale kwaliteiten en is daardoor (gedeeltelijk) beschermd als monument.

In het renovatiedossier vormt het behoud en de restauratie van het beschermde gedeelte (de zogenaamde Fase 1) een eerste onderdeel. Fase 2, die slechts gedeeltelijk is beschermd, wordt dan voor een gedeelte afgebroken om er een nieuwbouwgedeelte te realiseren.
In deze nieuwbouw zijn twee volledig uitgeruste theaterzalen ondergebracht van respectievelijk 400 en 200 zitplaatsen. De beschermde lokettenzaal wordt ontvangstruimte, foyer en tentoonstellingsruimte. Verspreid over de vier verdiepingen van het gebouw zijn er ruimten waar cursussen, lezingen, repetities, workshops, … zullen kunnen plaatsvinden. Op de vierde verdieping wordt het voormalige personeelsrestaurant van de Post een feestzaal met schitterend zicht op het Leopoldpark.
Momenteel is de aanvraag voor het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning ingediend bij de bevoegde administratie van het Vlaams Gewest. Wanneer die vergunning is verleend, kan de Stad overgaan tot aanbesteding en uitvoering van de werken die zo’n twintig miljoen euro zullen kosten.

Via geregelde informatievergaderingen zal de bevolking op de hoogte worden gehouden van de vorderingen in dit bouwdossier.

Over een paar jaar heeft Oostende er een culturele parel bij !

Lees hier meer over het Postgebouw, zijn ontwerper en zijn geschiedenis.

FG_AUTHORS:

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6952

Login Form