Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In april 2009 opende Cambio autodelen haar eerste autodeelstandplaatsen in Oostende. Gezien autodelen leidt tot een (milieu)bewuster verplaatsingsgedrag en ook als instrument gebruikt kan worden in het parkeerbeleid van de Stad, engageerde het Stadsbestuur zich onder meer tot het ter beschikking stellen en het inrichten van deze standplaatsen.

Tot voor kort telde Cambio in Oostende 4 locaties (Centrum, Stadhuis, Sint-Jan en Petit Paris) met vijf wagens. Omdat ondertussen al ruim 170 gebruikers in Oostende beroep doen op de wagens van Cambio en de interesse blijft toenemen (ook meer buiten het centrum), werd via een wedstrijd beslist het aanbod uit te breiden met een standplaats in Mariakerke. Dit om de bestaande gebruikers beter te kunnen bedienen en het aanbod verder uit te breiden voor toekomstige gebruikers.

Gebruikers kunnen vanaf 24 april ook terecht op het Mariakerkeplein om een Cambiowagen uit te lenen. Hiermee wordt autodelen ongetwijfeld ook interessanter voor de bewoners van deze wijk. Het Cambio-aanbod in Oostende komt hierdoor op zes wagens, verspreid over vijf locaties.

Meer info over Cambio? Bel 070/222.292 of kijk op www.cambio.be.

Authors: Administrator

Read more http://www.oostende.be/nieuwsdetail.aspx?id=6698

Login Form