Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Oostendse scheepswerf IDP bouwde nieuwe peilboot
 

De Oostendse scheepswerf IDP is klaar om aanstaande maandag een splinternieuw hydrografisch schip op te leveren. De peilboot kreeg de naam 'Hondius" en zal deel uitmaken van de vloot van de Vlaamse Overheid.  Het schip werd volledig, van plaatstaal tot en met de hightech-apparatuur op de Oostendse werf gebouwd en afgewerkt.

 

De scheepswerf IDP is een familiebedrijf met bijna 80 jaar ervaring en is een befaamd constructeur van vaartuigen op maat. Aan de 'Hondius', 18 meter op 6, werd bijna 2 jaar gewerkt. Het schip krijgt Antwerpen als thuishaven en zal voornamelijk werkzaam zijn voor de kust en op de Westerschelde, en zal continu de zeebodem in kaart brengen. De vakkennis en ervaring van de meer dan twintig IDP-werknemers werd aangevuld met onderaannemers, gespecialiseerde toeleveringsbedrijven die aan de nabije kaaien gevestigd zijn.

Dit staaltje know-how is dankzij de kennis en ervaring van verschillende Oostendse bedrijven tot stand gekomen. Daar legt de bedrijfsleider van Scheepswerf IDP, Philippe De Vestele, zeer sterk de nadruk op. "Scheepsbouw en scheepsherstelling vraagt een perfecte combinatie van verschillende expertises: engineering, staalbouw, techniek, elektriciteit, timmerwerk, enzovoort… . Deze combinatie aan vakkennis is aanwezig langs de kades in Oostende, en zo kunnen de bedrijven in de Oostendse haven een uitstekende service bieden aan de scheepvaart. Dit zorgt voor een belangrijke, hoogwaardige werkgelegenheid. Met alle betrokken bedrijven staan we klaar om de haven bij te staan in haar maritieme ontwikkelingen.", aldus Philippe De Vestele.

 

 

 bekijk de reportage:

.Oostendse scheepswerf IDP bouwde nieuwe peilboot

Bron beeldmateriaal : Focus-WTV

 

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/de-oosteroever-in-2011/165-oostendse-scheepswerf-idp-bouwt-nieuwe-peilboot-hondius.html

Login Form