Oostendse Verhalen

Sinds 2001 de site over Oostende, zijn taal, cultuur en bevolking

Zoeken op de site

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 Natuurpunt Middenkust viert feest op de Oosteroever

 

Natuurpunt Middenkust organiseert een feest op de Oosteroever te Oostende. Een feest volgens het klassiek natuur.recept: een wandeling met gids-posten en op het einde een feesttent! Ontdek de natuur in de Oosteroever!

 

Natuurpunt Middenkust viert feest op de Oosteroever
 

Wij maken van natuur een punt

In het najaar trekken we opnieuw naar de stembus. Voor het zover is, gaat Natuurpunt naar de politici om hen aan de tand te voelen over hun engagement voor natuur in het Oostendse. Via subsidies aan natuurorganisaties kan een natuurgebied aangekocht, ingericht en beheerd worden. Een ambitieuze uitbouw van het Oostendse groene lint kan kansen creëren voor natuur voor iedereen.

Kleur bekennen?

Het lokale niveau heeft tal van instrumenten in handen om de biodiversiteit een duwtje in de rug te geven. Natuurpunt vraagt de politieke partijen in Oostende om kleur te bekennen. Een memorandum met voorstellen werd naar de partijen verspreid. Tijdens het Politiek Café leggen we de politieke kopstukken het vuur aan de schenen.

Laat jouw natuur.stem horen!


We geven op vrijdag 18 mei ook jou een stem op dit café. Neem onze natuur.micro en toon dat jij het ook belangrijk vindt om van natuur een punt te maken.
Tot dan?!

 

 Natuurpunt Middenkust viert feest op de Oosteroever

 

Robuuste schoonheid


Laat je verleiden door de Oostendse Oosteroever, de andere kant van Oostende. Een plaats zonder moderne atlantik-wall of stedelijke drukte maar met de robuuste kracht van de zee. Een smalle duinreep en een desolaat strand met een geweldige geschiedenis. Een ideale plek dus om te zien hoe een duin zich vormt en juweeltjes te ontdekken zoals de blauwe zeedistel en de blauwe bremraap. Natuurpunt neemt je mee achter de schermen van dit voor velen onbekende stuk- je Oostende. Word geprikkeld door verrassende geschiedenisverhalen met als blikvanger een bezoek aan de ondergrondse bunker die een zeldzame getuige is uit de Koude Oorlog. Steek al wandelend je licht op over de grote plannen die Natuurpunt en partners in petto hebben met het natuurgebied.

OP HET PROGRAMMA


Doorlopend van 13u30 tot 18u


• Geniet van een wandeling op je eigen tempo in de Oosteroever en laat je verrassen door de landschapsposten tijdens de wandeling (13u30 – 16u30). Die vertellen je onder meer alles over de vogeltrek.
• Blikvanger: in het gebied kan je de geheimen ontdekken over de bunker uit de Koude Oorlog in het door ons beheerde bunkercomplex Hundius.
• Kom na de wandeling genieten van een verfrissing aan de bar in de feesttent op 100m van de vuurtoren op het C-power terrein.
• Infostand windmolenpark C-power in de feesttent.
• Kinderen koning! Bekijk kriebelende zee- en strandbeestjes van dichtbij!

PLAATS VAN AFSPRAAK
Vuurtoren “Lange Nelle” op het einde van de Hendrik Baelskaai in Oostende. De feesttent bevindt zich op 100m van de vuurtoren.
VERVOER
Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen in de buurt van de vuurtoren.
MEER INFO
Bart Slabbinck • 0473-47 23 74 • Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.

 

 

Read more http://oostendseoosteroever.be/228-natuurpunt-viert-feest-op-de-oosteroever.html

Login Form